סקירת פברואר 2026

8.3.26
סקירת שוק ההון
5 דק׳ זמן קריאה

ארה״ב

חודש פברואר בוול סטריט התאפיין בעיקר בירידות שערים.

המגזר שהעיב על המדדים בצורה החזקה ביותר - הוא התוכנה.

החשש מפני השפעת הבינה המלאכותית, שכבר נוגסת חלק משמעותי מפעילות החברות בתחומים רבים הביא לירידות חדות במניות הענף.

עוד החודש, בית המשפט העליון בארה"ב  קבע כי המכסים שהטיל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על יבוא ממדינות רבות בעולם אינם חוקיים.

טראמפ מצידו הגיב בהטלת מכס גלובאלי של 10% על יבוא לארה"ב, עם אפשרות להעלותו ל-15%.

חשוב לציין שסאגת המכסים רחוקה מסיום, שכן הצעד של טראמפ תחום בזמן (150 ימים) ואנחנו צפויים לעוד התפתחויות בגזרה.

בסיכום חודשי, מדד הנאסד״ק ירד ב 3.4% ומדד ה s&p500 איבד 0.9%.

גרף של ה s&p500 בשנה האחרונה:

https://www.cnbc.com/quotes/.SPX

ישראל

הבורסה בת״א סיימה את פברואר במגמה מעורבת.

נתונים חיוביים בכל הנוגע לשוק העבודה הישראלי, כמו גם הכנסות גבוהות ממיסים וצפי לרידה בגרעון הביאו להמשך מגמה חיובית בבורסה המקומית.

המשקיעים פחות אהבו את החלטתו של נגיד בנק ישראל להותיר את הריבית על 4% - למרות הנתונים הטובים והשקט היחסי בגזרה הבטחונית.

בבנק ישראל מצידם הסבירו את ההחלטה בעיקר בשל העלייה בסיכון הגיאופוליטי והמתיחות מול איראן שעלולה להוביל למלחמה (מה אכן קרה בסופו של דבר).

בסיכום חודשי מדד ת״א 125 עלה ב 2% ואילו מדד ת״א 90 נחלש ב 2.5%.

גרף של ת״א 35 בשנה האחרונה:

https://market.tase.co.il/he/market_data/index/142/major_data

מבצע שאגת הארי

ב 28 בפברואר יצא לדרך מבצע צבאי משולב של ישראל וארה״ב נגד איראן.

הבורסה הישראלית הגיבה בחיוב למלחמה מול איראן, המשקיעים מעודדים מאופן ניהול המבצע ומגדילים משמעותית חשיפה לשוק המקומי.

מדדי ת"א המרכזיים זינקו בכ־4.5%–5% בתוך שלושה ימי לחימה!

השקל התחזק ותשואות האג"ח ירדו — למרות עלייה בפרמיית הסיכון.

השוק מעריך שהסבב הנוכחי עשוי להביא שינוי מהותי מול איראן (ולא רק "הפסקה עד הסבב הבא"), ולכן רואה בכך אירוע שעשוי לשפר את המצב האסטרטגי של ישראל.

בעולם לעומת זאת, התגובה הפוכה.

מדדי המניות בארה״ב יורדים בחדות, מחירי הנפט קפצו לכ־80 דולר בגלל חשש לחסימת מיצרי הורמוז, מניות בעולם יורדות, הדולר מתחזק, וקיים חשש לפגיעה בצמיחה ועלייה באינפלציה.