סקירת שווקי ההון בחודש יוני 26׳

15.7.26
סקירת שוק ההון
5 דק׳ זמן קריאה

ארה"ב

חודש יוני בוול סטריט הסתיים במגמה מעורבת.

לאחר רבעון שני מצוין, המשקיעים ניצלו את החודש האחרון למימוש רווחים, בעיקר במניות הטכנולוגיה, בעוד שסקטורים מסורתיים יותר כמו פיננסים, בריאות ותעשייה דווקא הציגו ביצועים טובים. אפשר לומר שהחודש ראינו בעיקר שינוי בהרכב העליות, ולא שינוי במגמת השוק.

ברקע, המשיכו המשקיעים לעקוב אחר ההתפתחויות במזרח התיכון. ההתקדמות במגעים בין ארה"ב לאיראן והרגיעה היחסית באזור הובילו לירידה חדה במחירי הנפט והפחיתו את החשש מהתפרצות אינפלציונית נוספת.

בעניין אחר, הכלכלה האמריקאית ממשיכה להפגין עוצמה. שוק העבודה הוסיף הרבה יותר משרות מהתחזיות, הצריכה הפרטית נותרה חזקה וגם נתוני הצמיחה הפתיעו לטובה. מנגד, האינפלציה עדיין רחוקה מיעד הפד, עובדה שלא מאפשרת לבנק המרכזי למהר ולהפחית את הריבית.

עוד החודש, קווין וורש הותיר את הריבית ללא שינוי בהחלטתו הראשונה כיו"ר הפד. המסר למשקיעים היה ברור - כל עוד האינפלציה נותרת גבוהה והכלכלה ממשיכה לצמוח, אין סיבה אמיתית למהר עם הורדות ריבית, ויש אף מי שמעריך שהמהלך הבא עשוי להיות דווקא העלאה נוספת.

בסיכום חודשי, מדד S&P500 ירד ב-1.1%, מדד הנאסד"ק סיים את החודש כמעט ללא שינוי, בעוד שמדד הדאו ג'ונס בלט לחיוב עם עלייה של 2.5%.

גרף של ה-S&P500 בשנה האחרונה:

ישראל

חודש יוני היה החודש המאתגר ביותר עבור הבורסה המקומית מאז אוקטובר 2023.

לאחר תקופה ארוכה שבה השוק הישראלי הציג ביצועים עודפים על פני מרבית שוקי העולם, הגיע החודש תיקון חד. הסכם ההבנות בין ארה"ב לאיראן, שנתפס בעולם כמהלך חיובי שעשוי להפחית את המתיחות באזור, התקבל דווקא באכזבה בישראל והוביל לעלייה באי הוודאות בקרב המשקיעים.

במקביל, גם שוק המט"ח שינה כיוון. לאחר חודשים ארוכים של התחזקות השקל, הדולר התחזק בכ-6% במהלך החודש וחזר להיסחר סמוך לרמת 3 שקלים. בנק ישראל אף התערב בשוק המט"ח ורכש דולרים, במטרה למתן את התנודתיות ולהאט את התחזקות המטבע האמריקאי.

מנגד, בגזרת המאקרו נמשכו החדשות החיוביות. האינפלציה השנתית נותרה ברמה של 1.9%, בתוך יעד בנק ישראל, נתון שממשיך לתמוך בציפיות להפחתות ריבית נוספות בהמשך השנה, ככל שהמצב הביטחוני ושוק המט"ח יאפשרו זאת.

בסיכום חודשי, מדד ת"א 125 ירד ב-9.5%, מדד ת"א 35 איבד 8.7% ומדד ת"א 90 השיל 11.2%.

עיקר הפוקוס של המשקיעים בחודש הקרוב יתמקד בהתפתחויות בזירה המדינית והביטחונית, לצד החלטת הריבית הקרובה של בנק ישראל והמשך המגמה בשוק המט"ח.

גרף של ת"א 35 בשנה האחרונה:

שוק הסחורות

גם החודש המשיכה הזירה הגיאופוליטית להכתיב את כיוון המסחר בשוק הסחורות.

התקדמות המגעים בין ארה"ב לאיראן והפחתת החשש מהסלמה אזורית הובילו לירידה חדה במחירי האנרגיה. מחיר הנפט מחק את העליות שנרשמו במהלך הלחימה וחזר לרמות שאפיינו אותו לפני פרוץ המשבר.

גם המתכות היקרות לא נותרו אדישות. לאחר חודשים של עליות חדות, הזהב והכסף רשמו ירידות משמעותיות, בעיקר בעקבות הירידה בביקוש לנכסי מקלט ומימושי רווחים מצד המשקיעים.

למרות הירידות החדות, התנודתיות בשוק הסחורות צפויה להימשך גם בתקופה הקרובה, כאשר כל התפתחות בגזרה הגיאופוליטית או במדיניות הריבית בעולם עשויה להשפיע במהירות על מחירי האנרגיה והמתכות.

תשואות